Wie wil er nu geen verwarmd huis?


Stelt u zich eens voor, dat u na een lange dag werken thuiskomt en de verwarming het plotseling niet meer doet. Zeker in de herfst en winter is dit erg vervelend, omdat u geen avond in een koude woon- of slaapkamer wilt zitten! Toch besteden veel woningbezitters nauwelijks aandacht aan het onderhouden van de cv ketel in huis, waardoor storingen in de cv ketel al snel kunnen ontstaan. Voor het onderhoud aan de cv ketel kunt u de hulp van een erkende loodgieter inschakelen. Een loodgieter heeft doorgaans een ruime expertise in het onderhouden van een cv ketel, waardoor de kans op storingen aanzienlijk verkleind wordt.

Werkzaamheden bij onderhouden van cv ketel

Tijdens het onderhouden van uw cv ketel zal een loodgieter de verschillende onderdelen van uw cv ketel nalopen op beginnende slijtage. Wanneer een onderdeel serieus versleten is, zal een loodgieter deze direct voor u vervangen. Vaak wordt een cv ketel jarenlang niet onderhouden, waardoor de onderdelen van de cv ketel snel achteruit zullen gaan. Een storing is hier vaak het gevolg van.

Naast het vervangen van versleten onderdelen in de cv ketel, verwijdert een loodgieter ook de grote stofhopen die door de jaren heen in uw cv ketel ontstaan. Doordat de cv ketel vaak op een enigszins verborgen plek in uw woning wordt geïnstalleerd, hebben mensen vaak niet door dat er stof in de ketel ontstaat. Wanneer het stof tussen onderdelen van de cv ketel gaat zitten, kan dit de bron van een storing vormen.

Overstappen naar een combiketel

Wanneer de cv ketel al dermate versleten en oud is, kunt u de overstap naar een zogenaamde combiketel overwegen. Een combiketel combineert een losse cv ketel en losse boiler tot één apparaat, wat veel milieuvriendelijker en onderhoudszuiniger is. U hoeft voortaan immers nog maar een apparaat te laten onderhouden! Hoewel de investering in een combiketel op voorhand behoorlijk groot kan zijn, zult u de investering al snel hebben terugverdiend door het hogere rendement van een combiketel. Een nog beter alternatief voor de combinatie van twee losse apparaten is de HR-ketel, welke een nog hoger rendement biedt.

Twijfelt u over de overstap naar een combiketel? Vraag een loodgieter om een passend advies voor uw situatie!