Vier opties voor je keukenvloer


Is jouw keukenvloer aan vernieuwing toe of ben je gewoon uitgekeken op de oude vloer in de keuken? Bekijk dan de volgende vier opties voor je keukenvloer. De keuze van het materiaal voor de vloer in de keuken is zeer belangrijk. Deze moet namelijk lange tijd meegaan, moet er het liefst ook mooi uitzien en niet teveel onderhoud nodig hebben. Een andere belangrijke eigenschap die belangrijk is voor een vloer in de keuken is dat deze hygiënisch gehouden moet worden. In een keuken kan regelmatig eten of drinken op de vloer vallen en dit moet makkelijk schoongemaakt kunnen worden. Om de beste keuze te maken voor het materiaal van de keukenvloer hebben we de hulp ingeschakeld van de loodgieter in Zwijndrecht. Deze keuken professionals weten immers goed welke opties je hebt voor de keukenvloer en wat de voor- en nadelen van ieder keuze zijn.

Vloertegels

De meest klassieke keuze voor de keuken zijn natuurlijk vloertegels. Hoewel deze ook in verschillende materialen te verkrijgen zijn kunnen we toch een aantal eigenschappen onderscheiden die voor vrijwel alle vloertegels gelden. Zo zijn tegels enorm hard materiaal en zijn daardoor moeilijk te beschadigen. Als er toevallig een tegel mocht breken dan is het bovendien mogelijk om enkel de beschadigde losse tegel te vervangen. Een nadeel van een tegelvloer in de keuken zijn de voegen. Hier kan vuil in ophopen en deze zijn moeilijk schoon te houden.

Betonvloer

Een redelijk nieuwe optie voor vloeren van keukens is beton. Een betonvloer wordt nog niet in veel keukens gebruikt, maar we verwachten dat dit er wel steeds meer zullen worden. Je moet hierbij niet denken aan een betonvloer zoals deze in de garage ligt. Betonvloeren in huis kunnen in verschillende kleuren geverfd worden of er kan een patroon in aangebracht worden. Het voordeel van beton is dat de vloer ontzettend lang meegaat en moeilijk beschadigd. Wel moet er af en toe een nieuwe laag wax op de vloer worden aangebracht om deze te onderhouden.

Houten vloer

Parket in de keuken ziet er heel mooi uit en geeft een warm gevoel aan het keukeninterieur. Wanneer hetzelfde parket van de woonkamer doorloopt in de keuken zorgt dit er voor dat de ruimte groter en open aanvoelt. Een nadeel van parket is wel dat het makkelijk beschadigt. Wanneer er een pan of mes op de vloer valt is de kans groot dat dit een beschadiging achterlaat. Bovendien vereist een houten vloer regelmatig onderhoud en moeten beschadigingen gerepareerd worden.

Vinyl / zeil

Vinyl of zeil is misschien niet de meest populaire keuze voor een keukenvloer. Veel mensen vinden dat dit materiaal maar een goedkoop uiterlijk heeft. Dit is echter niet helemaal waar. Tegenwoordig zijn er vinyl vloeren verkrijgbaar die er ontzettend luxe uitzien. Bovendien heeft het materiaal gunstige eigenschappen voor een keukenvloer. Zo is het bijvoorbeeld makkelijk schoon en hygiënisch te houden en is het de goedkoopste optie voor de keukenvloer.