Tips bij het verbouwen van een zolder


Een zolder heeft tal van mogelijkheden. Dit heeft u misschien wel eens ondervonden toen u ging bedenken wat u er nou mee aan moest. Om de verbouwing van een zolder tot een goed einde te brengen doet u er goed aan om uzelf de nodige informatie aan te reiken. Wij hopen u op dit gebied voldoende te informeren, zodat u kunt genieten van een goede zolder.

Houd het veilig

Voordat u nog gaat beginnen met het inrichten en verbouwen van een zolder moet u rekening houden met veiligheid bovenin de woning. Zo moet u zorgen dat er op een goede wijze isolatie is aangebracht en dat dit niet brandgevaarlijk is. Ook moet u goede looproutes blijven houden, want zo kunt u bij een eventuele ongeval of een uitgebroken brand de top van de woning snel verlaten. Wanneer u dus de zolder gaat inrichten moet u zorgen dat de trap goed bereikbaar is en u geen obstakels hoeft te omzeilen.

Ruimte besparen

Heeft u een zolder, maar is deze niet heel groot van formaat? Dan kunt u op een aantal handige wijzen de ruimte op een verstandige manier indelen. Zo kunt u in de hoeken van een aflopend dak natuurlijk gemakkelijk  een inbouwkast plaatsen. Hier kunt u veel spullen kwijt, maar op deze manier neemt het niet enorm veel ruimte in beslag.

Ook raden wij u aan om in de hoogte te werken, zodat u andere ruimte beschikbaar houdt voor andere zaken. Wilt u bijvoorbeeld kinderkamers op de zolder maken? Dan kunt u met hoogslapers natuurlijk nog onder het bed een ruimte creëren.

Voldoende licht

Bij het verbouwen van een zolder hoort natuurlijk ook de keuze voor goede verlichting. Wanneer u bijvoorbeeld gebruik gaat maken van een dakkapel kunt u dit op een natuurlijke wijze laten binnenkomen. Zorg ervoor dat er geen grote dingen voor het raam staan en zodoende heeft u voldoende licht om overdag ook op de zolder te vertoeven.