Het belang van goede inbraakbeveiliging


Jaarlijks vinden er enkele honderden woninginbraken plaats in Nederland, waardoor een goede inbraakbeveiliging in uw woning steeds belangrijker wordt. Een goede inbraakbeveiliging is echter meer dan enkel goede sloten op uw ramen en deuren. Denk bijvoorbeeld ook aan het installeren van optionele beveiligingscomponenten, zoals een elektronische camera of een bewegingssensor. Dergelijke componenten worden op een alarmsysteem in uw woning aangesloten, welke inbrekers af zal schrikken tijdens een inbraak. De kans om betrapt te worden is immers groot bij een afgaand alarm, waardoor inbrekers uw woning zo snel mogelijk zullen verlaten.

De juiste sloten voor ramen en deuren

Er is een trend zichtbaar waarbij inbrekers steeds meer geweld gebruiken om het slot van uw woning te forceren. Zeker zogenaamde tweepuntsloten zijn relatief eenvoudig open te breken, als een inbreker de beschikking heeft over een breekijzer of koevoet. Wij raden u daarom aan om altijd te kiezen voor driepuntsloten. Hierbij zit het cilinderslot op drie punten in de deurpost verbonden, waardoor het een inbreker meer tijd kost om uw deuren open te breken. Des te langer dit duurt, des te groter ook de kans wordt dat de inbreker betrapt wordt!

Naast de juiste sloten voor uw deuren, zijn ook raamsloten erg belangrijk. Dit geldt zeker voor de ramen die naast een plat dak of in de buurt van een regenpijp zitten. Dergelijke punten zijn erg kwetsbaar voor een inbraak, waardoor sterke sloten belangrijk zijn. Kies bij ramen voor zogenaamde bijzetsloten, die worden aangeboden als opleg- en insteeksloten.

Optionele beveiligingscomponenten installeren

Heeft u al eens gedacht aan het installeren van optionele beveiligingscomponenten in uw woning? Voorbeelden van dergelijke componenten zijn een elektronische camera, bewegingssensoren en magneetcontacten. Het voordeel aan magneetcontacten is dat u dit niet op afstand kunt zien. Niet iedereen vindt het even mooi, als er een grote camera aan de gevel of bijvoorbeeld in de gang hangt.

Om beveiligingscomponenten op de juiste plek in uw woning te hangen kunt u de hulp van een slotenmaker inschakelen. Een slotenmaker kan u adviseren over de verschillen tussen beveiligingscomponenten en kan deze componenten direct voor u bestellen. Het voordeel aan de hulp van een slotenmaker is dat de beveiligingscomponenten altijd gecertificeerd zullen zijn.