Doe-het-zelf – je huis beveiligen tegen inbraken


Bij interieurmanifestatie.nl zijn wij grote fans van doe-het-zelf projecten. Door dingen zelf te doen in huis zorg je er namelijk voor dat je echt trots op iets kunt zijn en het gevoel krijgt dat je eigen persoonlijkheid terugkomt in het interieur van je huis. Ook voor de beveiliging van je huis tegen inbraken zijn er veel dingen die we zelf kunnen doen. Als vader of moeder van een gezin is het natuurlijk een goed gevoel als je zelf voor de veiligheid van je gezin kunt zorgen. Bovendien is het ook een goede manier om geld te besparen. Hierdoor heb je meer budget over om betere sloten te kopen of om een alarmsysteem aan te schaffen waardoor de inbraakveiligheid van de woning alleen maar groter wordt. Hier zijn een aantal doe-het-zelf projecten waarmee je een huis beter tegen inbraken kan beveiligen.

De tuin opruimen en veiliger maken

Het klinkt misschien gek dat we je aanraden om te beginnen in de tuin om je huis beter te beveiligen tegen inbraken. Echter zullen we je niet zomaar vertellen om zelf sloten op je deuren te gaan installeren. Dit is namelijk een taak die beter aan een slotenmaker overgelaten kan worden. Immers bieden sloten die niet goed geïnstalleerd zijn geen bescherming en voor deze taak zijn speciale gereedschappen nodig. In de tuin zijn echter genoeg dingen te doen die je woning veiliger maken. Trim bijvoorbeeld de struiken en heggen in de tuin zodat inbrekers niet ongezien je huis kunnen benaderen. Een huis waarvan de tuin er goed verzorgd uitziet wordt door mensen als bewoond beschouwd door personen die letten op details en dus ook de inbraakbeveiliging op orde zullen hebben. Ruim ook alle spullen die los in de tuin liggen op en berg deze op in de schuur of garage. Vergeet zeker de ladder en tuinslang niet.

Zelf een alarmsysteem installeren

Hoewel het plaatsen van sloten een gespecialiseerde taak is waar speciale gereedschappen voor nodig zijn. Is het installeren van een alarmsysteem dit vreemd genoeg niet. Tegenwoordig zijn er namelijk veel alarmsystemen op de markt die draadloos zijn en speciaal ontwikkeld om zelf te installeren. Dit betekent dat de systemen worden geleverd met duidelijke instructies om het systeem te installeren voor je woning. Sensoren hoeven niet meer bedraad te worden en gekoppeld aan het controlepaneel van het alarmsysteem. Hierdoor wordt de installatie een koud kunstje en kan iedereen een alarmsysteem voor zijn of haar woning aanschaffen. Hiermee wordt de beveiliging van de woning significant verhoogd en wordt de kans op inbraken hiermee een stuk kleiner. Op internet is veel informatie over deze systemen te vinden en dit is dan ook een goede plek om jezelf eens te verdiepen in alarmsystemen die zelf geïnstalleerd kunnen worden.