De voordelen van een Jacuzzi® in huis


Van de meerwaarde van een Jacuzzi® in huis hoeven we je waarschijnlijk niet te overtuigen. De baden zijn alom geliefd om hun vermogen jou van top tot teen te ontspannen en zijn een gangmaker op ieder tuinfeest. Maar door dit imago wordt vaak vergeten dat de Jacuzzi® ook veel voordelen biedt voor de gezondheid. Reden genoeg om deze voordelen wat op te helderen.

Hoewel het voor velen vooral een feestje is om in een Jacuzzi® te zitten, kunnen anderen ook om gezondheidsredenen gebaat zijn bij de massagebaden. De Jacuzzi kan namelijk veel spier- en gewrichtspijn verlichten, wat een verademing is voor reumapatiënten. De baden hebben zelfs hun bestaansrecht te danken aan deze voordelen. Roy Jacuzzi ontwierp in 1956 namelijk de eerste Jacuzzi® om er de reumatische klachten van zijn zoon mee te verlichten. De Jacuzzi® bestond toen nog uit een draagbare pomp, die je met je mee kon nemen in bad. Met de jaren is de Jacuzzi® geperfectioneerd en verfijnd tot het moderne massagebad met geïntegreerde pompen, zoals we dat vandaag de dag kennen. Maar de verlichtende effecten die hij teweeg brengt, werken in essentie nog hetzelfde als zestig jaar geleden.

Hydrotherapie

Gezondheidsstimulatie door water wordt ook wel hydrotherapie genoemd. In geval van de Jacuzzi® worden er aangename stromen van water en lucht het bad ingestuwd. Dit creëert een bruisend gevoel dat verlichting kan geven bij spier- en gewrichtspijn. Daarnaast zorgt het warme water voor een betere doorbloeding in de spieren en gewrichten, wat tevens een positief effect heeft. Ook zorgt het water voor een gevoel van gewichtsloosheid en haalt het zoveel mogelijk gewicht van de pijnlijke spieren en gewrichten, die daardoor minder belast worden. Door deze voordelen wordt het reumapatiënten vaak aangeraden om regelmatig gebruik te maken van een Jacuzzi® of beter nog: om zelf een voordelige Jacuzzi® te kopen. Je kunt dan iedere dag, wanneer het maar uitkomt, van de verlichtende werking profiteren.

Ook voor hen die geen last hebben van zere spieren of gewrichten heeft de Jacuzzi® positieve effecten op de gezondheid. Zo zorgt het warme water voor een betere bloedcirculatie. Ook de spieren ontspannen ervan, wat een kalmerend effect teweeg kan brengen. Door voor het slapen gaan gebruik te maken van een Jacuzzi® kan de slaapkwaliteit verbeteren, waardoor je de volgende morgen dus uitgeruster wakker wordt en de dag fitter begint. Met een eigen Jacuzzi® in huis kun je hier elke dag weer de vruchten van plukken.