De sloten van je deur openen met je smartphone


De smartphone is verreweg het meest belangrijke elektrische apparaat in ons dagelijks leven geworden. De reden hiervoor is simpel. Vrijwel iedereen draagt zijn of haar telefoon namelijk altijd bij zich. De smartphone is daarom ook de perfecte oplossing om de deuren van je huis mee te openen. Het gebruik van een smartphone voor dit doeleinde geeft je ook tal van nieuwe mogelijkheden voor de beveiliging van je woning. Bedrijven zijn bezig met ontwikkelingen waardoor het bijvoorbeeld mogelijk wordt om een slot met een virtuele sleutel te openen, om ten alle tijden te zien wie en wanneer er iemand voor je deur staat en de algemene beveiliging van een woning en deur kan verbeterd worden met deze nieuwe technieken. Sommige van deze nieuwe technieken zijn al in producten verwerkt die op dit moment te koop zijn, terwijl andere nog in ontwikkeling zijn.

Omdat het nu wel duidelijk is dat over een aantal jaren iedereen de deuren van hun woning met een smartphone openen hebben we de slotenmaker Zaandam gevraagd om een aantal van deze ontwikkelingen en de voordelen hiervan met ons door te spreken.

Sloten openen zonder sleutel

De nieuwste elektronische sloten kunnen worden geopend met een virtuele sleutel. Deze sleutel is eigenlijk niets meer dan een gecodeerd bestand op je smartphone die in combinatie met een app kan corresponderen met het elektrisch slot. Het grote voordeel van dit slot is niet dat het makkelijker wordt om het slot te openen. Om dit te doen hoeft immers enkel de telefoon naast het slot gehouden te worden. Een groter voordeel is dat je ook de virtuele sleutel naar andere telefoons kunt sturen. Staat er iemand voor je deur terwijl je nog niet thuis bent dan kan je hen een virtuele sleutel sturen waarmee zij de deur kunnen openen. Deze sleutel kan je nadien ook weer deactiveren of slechts eenmalig laten gebruiken.

Bijzetsloten van buitenaf bedienen

Een goede manier om de deuren van je woning beter tegen inbraken te beveiligen is door bijzetsloten te laten plaatsen. Deze sloten worden meestal bovenaan de deur en op kniehoogte geplaatst waardoor de deuren moeilijker te forceren zijn. Het nadeel is echter dat deze sloten enkel van binnenuit bediend kunnen worden. Dit was het nadeel. Want een nieuwe ontwikkeling stelt je in staat om via je smartphone ook deze sloten van buitenaf te bedienen. Hiermee kan ook de deur vanaf afstand geopend worden.

Intercom via je telefoon

De nieuwste intercoms kunnen bediend worden via je smartphones. Door een klein apparaatje met camera en microfoon naast of op de deur te plaatsen kan je op je telefoon zien wanneer er iemand voor je deur staat. Je bent zelfs in staat om met hen te praten via je telefoon wanneer je zelf niet thuis bent. Omdat deze apparaten ontwikkeld worden om met elektrische sloten samen te werken kan je ook voor hen de deur openen als dit nodig is.