Dakgroep zuid is een dakdekker?


Dakgroep Zuid is een voorbeeld van een dakdekker, maar wat is een dakdekker vraag je je nu misschien af? En hoe wordt je een dakdekker? Of wat voor werk doet een dakdekker? Dit zijn helemaal geen gekke vragen als je niet in de bouw thuis bent. Daarom geven wij hier antwoord op een aantal vragen.

Wat moet u nou indenken bij een dakdekker?

Een dakdekker is brengt een beschermende laag aan op je dak. Zo wordt je dak beschermt tegen verschillende weertypen. Er zijn allround dakdekkers zoals, Dakgroep Zuid. Maar er zijn ook gespecialiseerde dakdekkers. Zij zijn dan gespecialiseerd in een bepaalde vorm dakbedekking als, bitumendakbedekking of gespecialiseerd in een bepaalde vorm vak.

Wat moet je voor je zien bij bitumendakbedekking?

Bitumen is een aardolieproduct en daardoor een goede stof om je dak mee te bedekken. Het krijgen van bitumen uit aardolie is niet gemakkelijk. In bitumendakbedekking zit geen teer, tot in tegenstelling van wat veel mensen denken. Bitumen is een duurzaam materiaal wat ongeveer 10 tot 15 jaar goed blijft. Wanneer je tussendoor kleine reparaties laat doen door een dakdekker kun je de levensduur van de bedekking met een aantal jaar verlengen.

Wat doet een dakdekker voor werk?

Een dakdekker doet veel verschillende dingen, waar de meeste mensen dan ook niet van op de hoogte zijn. Hierbij kun je denken aan het op maat maken van delen van een dak (bijvoorbeeld rondom een schoorsteen), het voorbereiden van de ondergrond en het bewaken van de voortgang van een project.

Waar werkt een dakdekker?

Dakdekkers zijn vaak werkzaam bij aannemersbedrijven of bij gespecialiseerde dakbedekkingsbedrijven. Als dakdekker kun je terecht bij Dakgroep Zuid.

Hoe word je een dakdekker?

Er is een opleiding tot dakdekker, dit is een mbo-opleiding. Hij is er op niveau twee en niveau drie. De uitstroomrichtingen zijn: dakdekker bitumen en kunststof, dakdekker metaal, dakdekker pannen/leien, dakdekker riet, allround dakdekker metaal, allround dakdekker pannen/leien.