Besparen op een badkamer renovatie


Met de huidige economische crisis nog altijd in volle gang zijn mensen steeds bewuster bezig met waar zij geld aan uitgeven. Hoewel de huizenmarkt langzaam weer iets aan begint te trekken blijven mensen toch voorzichtig met hun uitgaven. Dure renovaties en verbouwingen zoals die van de badkamer worden daardoor uitgesteld. Nu dat deze economisch onzekere tijd echter al meerdere jaar aan blijft houden hebben steeds meer mensen genoeg van het interieur van hun badkamer. Zij zijn het beu om nu al jaren tegen hetzelfde interieur aan te kijken en willen dolgraag het uiterlijk van de badkamer veranderen. Om deze reden delen we een aantal handelingen die je kunt verrichten en waarmee je kunt besparen op een badkamer renovatie.

Artistieke versieringen

Misschien ben je zelf wel heel creatief of heb je iemand in de familie die mooi kan schilderen. Als dit het geval is kan je hen vragen om mooie versieringen op de muren van je badkamer aan te brengen. Je kunt zelf tekeningen op de wand maken waarmee de kamer opgeleukt kan worden. Indien je niet zelfverzekerd genoeg bent om dit te improviseren kan je ook gebruik maken van muurstickers of stencils waarmee een mooi patroon op de muur aangebracht kan worden.

Karakter met accessoires

Met accessoires geef je persoonlijkheid en karakter aan een interieur. Dit geldt dus ook voor een badkamer. Mogelijke accessoires die je hier kunt gebruiken zijn: tafels, kasten, stoelen, bloemen, vazen, foto’s, tapijten en planten. Ook handdoeken kunnen zowel een functioneel als decoratief doel vervullen in de badkamer. De badkamer met accessoires een andere look geven is zeer effectief en ook nog eens goedkoop.

Opbergen met wandplanken

Het is eigenlijk verrassend dat niet meer mensen gebruikmaken van wandplanken als opbergruimte in een badkamer. Het is een goedkope manier om extra opbergruimte te creëren en staat daarbij ook nog eens mooi in het interieur. De planken aan de wand kunnen gebruikt worden om spullen in de badkamer netjes op te bergen, maar ook om eerder genoemde accessoires op tentoon te stellen. Op de wandplanken kunnen bijvoorbeeld kaarsen of planten neergezet worden om het interieur op te vrolijken.

Tegelstickers op de muur

Een wand in de badkamer van nieuwe tegels voorzien is een zeer kostbare taak. Hierbij moet je rekening houden met de kosten voor de aanschaf van de tegels en de professionals die ingehuurd moeten worden voor het verwijderen van de oude en plaatsen van de nieuwe tegels. Een goedkoop alternatief waarmee een soortgelijk resultaat bereikt kan worden is met het gebruik van tegelstickers. Hiermee ziet de muur er als nieuw uit voor een kleine prijs.

Maak zelf een spiegel

Badkamerspiegels zijn een essentieel onderdeel van een badkamer interieur. Veel van de spiegels met een mooie decoratieve lijst eromheen zijn echter best duur. Dit terwijl een losse spiegel niet veel geld kost. Om de badkamer een andere look te geven zou je daarom kunnen overwegen om zelf de lijst om de spiegel heen te maken. Hiermee kan een hoop geld bespaard worden.

Bron: spijkenisseloodgieter.nl