Alles in huis netjes ordenen


Wie kent het niet, een tekort aan opbergruimte in huis? Denk bijvoorbeeld aan de gang waar onvoldoende plek is voor alle schoenen, jassen en paraplu’s. Of denk aan de keuken, waar steeds meer mokken, koppen en bestek opgeborgen moeten kunnen worden. Gelukkig zijn er in veel woonwinkels verschillende mogelijkheden om deze spullen netjes en veilig op te kunnen bergen. Het is afhankelijk van het huidige interieur van uw woning welk type opbergkast of –rek het meest geschikt is. Een stalen opbergkast past bijvoorbeeld erg mooi in een modern ingerichte woning, terwijl een houten variant sneller in een klassiek ingericht huis gebruikt zal worden.

Meer ordening met een kunststof opbergrek

Een kunststof opbergrek past in vrijwel ieder interieur thuis, door de neutrale uitstraling van deze kasten en rekken. Doordat een opbergrek geen lades heeft is het heel eenvoudig om hier snel dingen in te zetten of uit te pakken. Daarbij kunt u het opbergrek vullen met verschillende accessoires, waardoor deze helemaal past in het interieur van uw woning! Neem als voorbeeld een kunststof opbergrek voor in de keuken, waarbij u de kast kunt vullen met verschillende borden, pannen, enzovoorts. Daarbij kunt u dit combineren met leuke kruidenplantjes of potten gevuld met pasta, die de ietwat saaie uitstraling van de kast doorbreken. Of hang bijvoorbeeld een houten pollepel aan de zijkant van de kast! Zo heeft u tijdens het koken alles bij de hand.

Verschillende soorten opbergkasten

Opbergkasten en –rekken worden in tal van verschillende soorten en formaten aangeboden. Naast de diversiteit aan materialen waarmee de opbergkasten en –rekken gemaakt zijn, zit er ook een groot verschil in het formaat van de meubels. Wilt u bijvoorbeeld een opbergrek die tot het plafond van uw woning komt? Of geeft u de voorkeur aan een lager model? U heeft hierbij de keuze uit hout, metaal en kunststof.

Vaak is het mogelijk om het opbergrek zelf op te vullen met verschillende planken, die u eventueel extra los bij het rek kunt kopen.