4 redenen waarom je badkamer een handdoekradiator nodig heeft


Het interieur van de badkamer is door de jaren heen steeds uitgebreider geworden. De badkamer is een plek geworden waar we tot rust kunnen komen en relaxen na een drukke dag. Om dit gevoel te bereiken hebben we veel verschillende opties beschikbaar voor het interieur van de badkamer. Zo zijn er bijvoorbeeld vele variaties en modellen sanitair, zoals wastafels, toiletten, badkuipen en douches. Zelfs complete stoomcabines en Jacuzzi’s behoren tot de mogelijkheden. Verder kan met accessoires en badkamermeubels verder gecombineerd worden om exact de juiste ambiance in de badkamer te creëren. Een optie waar echter niet vaak aan gedacht wordt is een handdoekradiator. Dit is zonde want een dergelijke radiator biedt vele voordleen bij het inrichten van een badkamer. Om dit voor eens en voor altijd te verhelpen geef ik je vier redenen waarom je badkamer een handdoekradiator nodig heeft.

Warm en knus

Handdoekradiatoren zijn perfect om een badkamer warm en knus te houden. Deze soort radiator is namelijk niet alleen voor handdoeken bedoeld. In Nederland waar we soms zelfs in de winter fris aan kan voelen is een handdoekradiator de perfecte oplossing om de badkamer warm te houden zonder dat de centrale verwarming aangezet hoeft te worden.

Stijlvol interieur

Handdoekradiatoren bestaan al een lange tijd. Echter voorheen waren deze radiatoren vaak simpel en hierdoor lelijk vormgegeven. Dit is echter niet meer het geval met de moderne modellen. Deze zijn zeer stijlvol vormgegeven en in vele verschillende modellen verkrijgbaar. Er is daarom altijd wel een handdoekradiator te vinden die past bij jouw badkamerinterieur. Bovendien zijn de radiatoren niet duur en vrij makkelijk te installeren. Dit geldt vooral voor de elektrische radiatoren.

Drogen van handdoeken (en meer)

Op een handdoekradiator kunnen handdoeken gedroogd worden. Dit is natuurlijk heel logisch. Echter soms komt de radiator ook goed van pas voor het drogen van kleding. Iedereen heeft weleens een shirt of broek op de verwarming gelegd om deze sneller droog te krijgen. Met behulp van een handdoekradiator heb je hier voortaan een betere oplossing voor waardoor je niet de gehele kamer tot een bloedhete temperatuur hoeft te verwarmen.

Ruimte optimaal benutten

Een handdoekradiator kan makkelijk aan de muur worden bevestigd en neemt niet veel ruimte in beslag. Voor zowel kleine als grote badkamers is dit een zeer goede manier om de ruimte te benutten. Vooral in kleinere badkamers waar de ruimte beperkt is kan deze toepassing goed van pas komen.